Somessa on kyse kulttuurin muutoksesta

24 09 2014

Somesta puhuttaessa keskustelu siirtyy usein kanaviin. Se on luonnollista, sillä kanavat ovat uusia. Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin ennen kaikkea viestintä- ja organisaatiokulttuurin muutoksesta. Some vaatii organisaatiolta nopeutta, läpinäkyvyyttä ja kykyä olla kiinnostava. Harva organisaatio kykenee siihen ilman työtapojen ja asenteiden tuulettamista.

Uskon, että yksilöiden esiin marsittaminen on organisaatioille suuri mahdollisuus, sillä henkilöt ovat yleensä kiinnostavampia kuin yritykset.

Jos ja kun omaa henkilökuntaa halutaan kannustaa somen käyttöön ja brändilähettiläiksi, täytyy hyväksyä myös ylilyönnit. Itse asiassa pelkkä ylilyöntien suvaitseminenkaan ei riitä, vaan ylilyöntejä kannattaa jopa hakea, sillä parhaat tulokset saadaan, kun liikutaan jo hyvän maun rajoilla.

Ihmisiä täytyy kannustaa, sillä vain harvalla suomalaisella asiantuntijalla riittää rohkeutta (tai vastaavasti puuttuu arvostelukykyä) niin paljon, että viestit alkaisivat kiinnostaa muitakin, kuin henkilöä itseään. Se, mikä saattaa itsestä tuntua mielettömän rohkealta, ei ulkopuoliselle näyttäydy sellaisena.

Ja itse asiassa rohkeudessa on kyse aivan yksinkertaisesta asiasta: kyvystä olla oma itsensä kaikissa tilanteissa. Ei tarvitse tehdä stuntteja tai hakea huomiota, vaan luopua liiasta yrittämisestä ja tarpeesta olla erehtymätön. Toisaalta täytyy muistaa olla aktiivinen ja tuoda omia kantoja esiin.

Esimerkeiksi tällaisesta ”hulluttelusta” käyvät Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin Hornet-selfie tai Rakennusviraston hauska viranomaisviestintä. Näitä lisää!
Viestintäkulttuurin muutos

Mainokset

Toiminnot

Information

One response

13 02 2015
Menestystarinoiden maanantai | Mari H

[…] minun silmäni näkivätkään päivällä!! Nero nimeltä Aku Varamäki luennoi siitä, kuinka ihmisiä täytyy kannustaa hullutteluun! Voiko parempaa olla?Minun tuleva työelämäni on siinä. Minä en lopeta hulluttelua […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: