Yhteisöllinen sisällöntuotanto

24 05 2013

Kävin N2:n Social media hubissa puhumassa maanantaina. Aiheena oli yhteisöllinen sisällöntuotanto, jota olemme Finnairissa tehneet jo pitkään blogien muodossa ja viime aikoina myös mm. instagramissa, ja palvelukehityksen puolella. Uusimpana kokeilemme yhteistyötä videobloggaajien kanssa.

Syitä yhteisöjen mukaan ottamiseen on monia, mutta tärkein on se, että yhdessä henkilöstön, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa tuotettu sisältö on usein mielenkiintoisempaa, monipuolisempaa ja runsaampaa kuin viestintäosaston tai markkinoinnin yksin tuottama sisältö.

Kun sisällöntuotantoon otetaan mukaan yhteisöt, kannattaa pitää mielessä kolme asiaa:

1) Ihmiset. Mieletön voimavara! Kannattaa luottaa oman henkilöstön ja asiakkaiden asiantuntemukseen, luovuuteen, intoon ja taitoihin. Kun ihmisille antaa luvan puhua, uskomattomia asioita alkaa tapahtua.

2) Rohkeus. Sisällöntuotannon antaminen muiden käsiin vaatii organisaatiolta rohkeutta. Omaa brändiä ei voikaan hallita (itse asiassa se ei koskaan ollut mahdollista) ja yllättäviä asioita voi tapahtua . Yhdessä tekemällä syntyy usein jotain uutta ja vähän yllättävääkin, mutta se on koko jutun idea. (Jos haluaa ennalta-arvattavaa sisältöä, kannattaa tehdä itse/teettää kumppanilla, sillekin on edelleen paikkansa.) Ei kannata käyttää liikaa aikaa exit-strategioiden miettimiseen. Tekemään oppii tekemällä.

3) Hulluttelu. Kannattaa kuunnella päättömimpiäkin ideoita, niistä usein jalostuu ne kaikkein parhaat jutut. Vaikka sisältöjä suunnittelisi etukäteen, myös spontaaniudelle ja yllättäville sisällöille kannattaa jättää tilaa. Kanavista kannattaa ottaa avoimesti käytttöön uusimmatkin, koskaan ei tiedä mitä niistä syntyy (kuten vaikka tämä Tomin instagram-tili).

Hubin esitysslidet löytyy täältä:

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: