Some-ohjeistuksella voitaisiin välttää irtisanomiset

9 01 2011

Aamun Hesari uutisoi ajattelemattoman Facebook-kirjoittelun aiheuttamien irtisanomisten lisääntyneen PAMin työntekijöiden keskuudessa. Maailmaltahan noita juttuja on kuulunut jo pitkään, mutta Suomessa asiaan on ilmeisesti herätty vasta viime aikoina. PAM kertoo tapauksia olevan jo parikymmentä.

Olin viime keväänä teollisuuslakimiesten some-aamiaisella, jossa eräs juristi kertoi suomalaisten työnantajien nukkuvan Ruususen unta, ja toisaalta olevan lepsuja. Juristina hän oli sitä mieltä, että yritysten täytyy varautua maineriskeihin ja toisaalta muistaa oikeutensa tarvittaessa vaikka irtisanoa työntekijänsä sosiaalisessa mediassa tapahtuvan törppöilyn takia. Nyt siis neuvoista on otettu vaarin.

Itse jäin kuitenkin miettimään miten moni noista tapauksista olisi varmasti voitu välttää hyvällä ohjeistuksella. Moni ei tule ajatelleeksi sanomistensa merkitystä ja esimerkiksi statuksen näkyminen kaikille voi tulla monelle yllätyksenä. Ja aina on niitä, jotka luulevat voivansa sananvapauden suojissa sanoa mitä sylki suuhun tuo.

On työnantajan puolelta rehtiä ja selkeää kertoa millaista vastuuta se odottaa työntekijöiltään työajan ulkopuolella. Ohjeistus on työnantajalle helppo keino ehkäistä ongelmia ja toisaalta turvata selustansa, jos jotain sattuu.

Työntekijät kokevat ohjeistuksen yleensä positiivisesti ja selkeyttävänä.

Irtisanomiset ovat aina ikäviä ja yrityksen kannalta haitallisia. Aina niin pitkälle ei tarvitsisi mennä. Ohjeistukset kuntoon siis!

PS. Lue myös aiempi blogipostaukseni Mihin sosiaalisen median ohjeistuksia tarvitaan?

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

One response

9 01 2011
Tweets that mention Some-ohjeistuksella voitaisiin välttää irtisanomiset « ORGCOMMS -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by Harto Pönkä and others. Harto Pönkä said: RT @akuvaramaki: Blogasin: Some-ohjeistuksella voitaisiin välttää irtisanomiset http://bit.ly/g6RhT5 […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: