Missä ovat suomalaiset verkkokaupat?

15 11 2009

Innostuin tänään vähän miettimään joululahjoja. Ehdoton verkkokauppalempparini on Etsy, jossa shoppailu on tehty kertakaikkiaan koukuttavaksi, helpoksi ja turvalliseksi. Tuotteita voi esimerkiksi etsiä värin, valmistajan, hinnan tai aikakauden perusteella ja sitten lisätä lemppareihin harkintaa odottamaan. Lisäksi tuotteista tehdään valmiita listoja saajan mukaan ja toimitus valitsee tuotteista omia lemppareitaan. Ihania juttuja on niin paljon, ettei osaa valita, mitä ostaisi!

Etsy siis kokoaa yksityisiä yrittäjiä (ja myös käsityöharrastajia) ympäri maailmaa, ja tarjoaa heille käyttöön verkkokaupan alustan ja turvallisen Paypal-maksusysteemin. Myyjien joukossa on satunnaisia suomalaisiakin.

Mutta yritäpäs löytää kivoja nettikauppoja Suomesta! Yksittäisillä yrityksillä saattaa olla ihan toimivia systeemejä, mutta niistä ei osata kertoa.

Tarvittaisiin joku, joka kokoaisi tuotteet houkuttelevasti yhteen. Fruugohan tätä yrittää kovan hypen voimalla, mutta minusta Fruugo on kuin Anttilan katalogi: tylsä. Lisäksi Fruugossa on ollut paljon teknisiä ongelmia, mikä on lopauttanut ainakin itsellä shoppailuinnostuksen. Suurin ongelma Fruugossa on kuitenkin tuotevalikoiman tylsyys. Jotenkin en jaksa innostua tuotteista. Olisi kiva saada palveluun myös pienempiä käsityöläisten tuotteita, designia, kirjoja ja sen sellaista. Reiluuden nimissä täytyy todeta, että kyseessä on beta-versio, ja ehkä meininki paranee ajan myötä.

Nyt olisi kuitenkin suomalaisyrityksillä kiire saada verkkokauppabusiness toimimaan. Minun euroni valuvat ainakin ulkomaille, ja mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä useampi suomalainen oppii tilailemaan tuotteensa ulkomaisista verkkokaupoista. Siinä on sitten vaikea suomalaisten lähteä haalimaan menetettyä asiakaskuntaa takaisin.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: