Pöhinästä

2 09 2009

Onko lopulta niin, että kaikki pöhinä on hyväksi? Että ihan sama mitä puhutaan, kunhan puhutaan? Näin jotkut väittävät (mm.  Sami Hurme Katleenan blogin kommenttiosastolla).

Minä en ainakaan haluaisi uskoa niin. Tässä Kiesin tapauksessakin julkisuus on niin negatiivista, etten usko ainakaan monen naisen varsinaisesti syöksyvän Audi-kaupoille. Päinvastoin, monen mielessä Audi varmasti yhdistyy pitkälle tulevaisuudessakin Kiesin kommentteihin.

Minusta koko juttu oli niin naurettava, etten jaksanut edes hermostua.  Olen itse asiassa todennäköisesti ensi viikkoon mennessä unohtanut, oliko kyseessä Audi vai Saab vai Rolls Royce.  Jos muistan, yritän olla ostamatta tältä sovinistilta mitään. Nettikeskustelujen perusteella moni kuitenkin veti herneen nenään.

Mutta onko kuitenkin niin, että kohun laannuttua Audin imago on jostain kumman syystä himpun verran entistä machompi? Että jatkossa Audi erottuu kilpailijoistaan miehekkyydellään? Ja miehekkyys jos mikä on käsittääkseni autoissa hienoa! (Paitsi Kiesin mielestä auton pitäisi kaiken logiikan mukaan olla naisellinen eikä miehekäs. Ota tästä nyt sitten selvää!)

Kuulin huhuja, että Soprano selvittää, mitä ihmiset koko kohusta oikeasti ajattelevat. Olisi kiva kuulla mitä.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

4 responses

2 09 2009
MRM

Musta tuntuu että tässä Kiesin tapauksessa ravistellaan niin Audin kuin Anna-lehdenkin mainetta. Audin myyntilukuihin voi hetkellisesti tulla lommo, mutta kuten itse kirjoitit, niin tuskin viikon kahden päästä tätä kohua kovin moni enää muistaa.

Anna-lehden tunnettuutta ja ajankohtaisuutta kohu kuitenkin lisää. Ja uskon, että hyvällä tavalla. En siis ajattele, että Annan lukijat ajattelevat ”Kauhistus kun oli typerä haastattelu, enpäs osta ikinä enää Annaa kun painaa moista sivuilleen” vaan mielikuva Annasta syvenee. Eli seuraavalla kerralla kaupan lehtitiskillä mukaan tarttuu herkemmin Anna kuin Mimmit, koska Annasta on tuoreempi muistijälki. Ja toisaalta kohusta jää varmaan halu tietää mitähän se Annapanna tällä kertaa kirjoittaa ja mistä.

Kriisin hoitamisen kannalta olis ollut tärkeää, että Kiesi ois tullut julkisuuteen kohun noustua. Mutta nyt hänen on enää vaikea sitä tehdä, varsinkin jos hän edelleen allekirjoittaa kaiken sanomansa (ja sehän nyt olisi noloa, jos ei allekirjoittaisi).

4 09 2009
Katleena

Aku, itsekin pohdin samaa. Jos pitäisi pisteyttää huomioarvoja kouluasteikolla, määrittelisin asian näin:

Täydellinen huomaamattomuus = 4
Negatiivinen pöhinä = 6
Positiivinen pöhinä = 10

Ehkä siis Kiesi-kohu on pykälän verran parempi juttu kuin täydellinen hiljaisuus, mutta kyllä positiivinen pöhinä menee hyödyissä kirkkaasti ohi.

5 09 2009
Aku

MRM ja Katleena, kiitos hyvistä kommenteista!

Anna-lehdelle juttu on varmaan lopulta hyväksi, vaikka jotkut ovatkin lopettaneet jo lehtitilauksensa.

Minusta Audi hoiti lopulta tilanteen hyvin – Kiesi lähetti anteeksipyyntönsä ja hänen esimiehensä Lahti kiirehti pahoittelemaan tilannetta yrityksen ja itsensä puolesta hyvin nopeasti.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen juttu ja aikamoinen voimainosoitrus sosiaaliselta medialta.

6 09 2009
Koivulahti

Itse ajattelen että negatiivisesta julkisuudesta on enemmän haittaa kuin hyötyä, mutta kaikki negatiiviselta näyttävä julkisuus, ei aina ole pelkästään sitä.

Jos asiasta löytyy kääntöpuoli, niin julkisuus voi lopulta kääntyä positiiviseksi.
Lisäksi oleellista on se että mitä asiaa se julkisuus käsittelee: Esim. Anssi Kelan tapauksessa muinainen ”ero-kohu” ei liittynyt millään lailla hänen musiikkiinsa, eikä siten vähentänyt hänen uskottavuuttaan esiintyvänä taiteilijana tai musiikintekijänä.

Jos taas otsikkona olisi ollut: ”ANSSI KELAN LEVY FLOPPASI!” niin tilanne olisi jo aivan toinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: