Ikean kivat videot ja nettisivut

16 08 2009

Kävin tänään pitkästä aikaa Ikean nettisivuilla ja törmäsin siellä näihin kivoihin videoihin. En muista Ikean sivuilla aiemmin videoita nähneeni, mutta noiden toteutus oli tosi onnistunut. Katsoin joka ikisen, koska ne oli vaan niin hyviä! Etenkin Liljalla ja Lumimarjalla oli tosi hyvät jutut. Muissakin videoissa oli kiva fiilis ja oli mukavaa, että niissä oli ihan tavallisia, mukavanoloisia ihmisiä.

Viestinnän kannalta juuri tuollaiset videot tuovat minusta brändin juuri oikealla tavalla lähelle ihmistä.

Ikean viestintä on muutenkin onnistunutta. Kotiin jaettava kuvasto säilytetään ainakin meillä, vaikka sanonkin aina, että meille ei kyllä varmasti osteta enää koskaan Ikeasta yhtään mitään. Joopa joo. Kuvasto on niin houkutteleva, että se saa ihmisen ihan hulluksi!

Nettisivut ovat myös selkeät ja houkuttelevat, ja tuotteet löytyvät helposti. Interaktiivinen nettiasiakaspalvelija Anna on yksinkertainen ja tekokas tapa tehostaa palvelua, ja moni muukin yritys voisi ottaa vastaavan palvelun käyttöön. Miksi niin ei tehdä jo?

Mielenkiintoinen Ikean sosiaalisen median palvelu on Ikea Fans -sivusto.  Palvelu ei kuulu Ikealle itselleen eikä sillä ole Ikean kanssa mitään tekemistä, mutta sen ulkoasusta sitä ei voi välttämättä päätellä.  Mainoksia tosin on ärsyttävän paljon. Sivustolla Ikea-fanit vaihtavat sisustusvinkkejä, kirjoittavat blogeja (tosin blogiformaatti on ainakin ensi silmäyksellä kökkö ja kuvat puuttuvat), keskustelevat forumilla, opastavat toisiaan, ja etsivät ja löytävät puuttuvia Ikea-huonekaluja. Minusta olisi ihan luontevaa, että tällainen yhteisö kokoontuisi Ikean omien sivujen alla. Ikean asiakkaat voisivat ladata palveluun vaikka omia valokuviaan remontoiduista kodeistaan, kyllä vaan olisi mukava palvelu.

Ikea ei kuitenkaan taida olla menossa tähän suuntaan, vaan lanseeraa syyskuussa Ikea Family -asiakasohjelman. Kirjauduin jo jäseneksi, katsotaan millainen kerho se on.

Vaikka nyt ehdinkin jo kehumaan Ikean nettipalveluita, on se vaan ärsyttävääkin. Kaikista puheista huolimatta minun on ehkä kuitenkin ihan pakko lähteä hakemaan yksi matto sieltä parempaan kotiin… Krääh!

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: