Sosiaalinen media haastaa perinteisen vallan

19 04 2009

No niin, Ashtonhan sen voitti

En jaksanut edes innostua CNN:n ja Ashton Kutcherin välisestä vedonlyönnistä. Kuten Brian Solis kirjoittaa blogissaan, minustakin tuntui, että kyseessä oli pienen eliitin vedonlyönti. Olin seurannut Kutcheria Twitterissä jo aiemmin, mutta menetin mielenkiintoni aika nopeasti. Ihminen, jolla on miljoona seuraajaa, on auttamattomasti joukkoviestittelijä, eikä siinä juuri osallistuvalle vuorovaikutukselle ole sijaa pientä sisäpiiriä lukuunottamatta.  (Tämä on tietysti vain katkeraa panettelua; olin tietenkin toivonut Ashtonin lähettelevän minulle henkilökohtaisia lämpimiä viestejä.)

Miksi siis tästä voitosta siis pitäisi kiinnostua, saati innostua?

Eihän se ehkä ihmiskunnalle mikään suuri harppaus ollut, mutta jonkinlainen virstanpylväs kumminkin. Tämä oli hyvä ja konkreettinen osoitus siitä, miten yksi ihminen voi saada viestintä yhtä laajan yleisön saataville kuin suuri mediamahti. Välineet ovat kaikkien saatavilla. Nyt täytyy olla enää näyttelijä, TV-stara, sairaan söpö ja pikkaisen fiksukin saavuttaakseen yhtä suuren yleisön kuin CNN. 

Kutcher kuitenkin sanoo hyvin sen, minkä takia tämä oli merkittävää (jos pystyy olemaan välittämättä niistä silmistä ja ihan vaan kuuntelemaan):

So why is this significant? This is a huge statement for social media. For one person to actually have the ability to broadcast to as many people as a major media network, sort of signifies the turning of the tide from tradition news outlets to social news outlets…. We actually become the source of the news, the broadcasters of the news, and the consumers of the news… We have the potential on this day to turn the tide…where social media and social news outlets can become as powerful as the major news outlets. We’re doing that with the help of you. It’s sort of power to the people and I like that, a lot.”

Brian Solis: The Race to 1,000,000 Followers Sends Twitter and Social Media into Relevance and Irrelevance

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: