Ruinair hämmentää

28 03 2009

Ryanair se vaan osaa riemastuttaa kerta toisensa jälkeen.

Yrityksen suunnitelma rahastaa matkustajien WC-käynneillä oli jo uskomaton, ja nyt Ryanair kutsuu kaikki mukaan keksimään uusia keinoja keksiä tulonlähteitä yritykselle.

En tiedä enää, mitä ajatella koko tempauksesta.

Olen lentänyt ”Ruinirilla” enemmän kuin laki sallii ja ollut halpalentoyhtiöiden vankkumaton kannattaja. Kun liput sai halvalla, ei odottanut mukavia lähtöauloja, huippupalvelua tai miellyttäviä istuimia, inhimillisistä matkustusajoista puhumattakaan.

Alkuajoista lähtien lentoyhtiö on kuitenkin keksinyt yhä mielikuvituksellisempia ansaintatapoja. Ensin piti alkaa maksaa matkatavaroista, sitten lippujen maksamisesta luottokortilla. En edelleenkään voi olla ihmettelemättä ihmisiä, jotka maksavat ”priority boarding” -oikeudesta, kone kun lähtee joka tapauksessa samaan aikaan vasta sitten, kun kaikki matkustajat on istutettu epämukaville muovipenkeille ja pakotettu kuuntelemaan kamalaa ja kovaäänistä Ryanair-musiikkia. Vaikka palvelu on huonontunut ja kallistunut, lippujen hinnat eivät kuitenkaan ole suinkaan laskeneet, päinvastoin. Vaikka itse lennot olisivat edulliset, piilomaksut nostavat hintaa niin, ettei säästöä lopulta synny. Nyt minua ei saa enää raahautumaan Pirkkalaan mistään hinnasta.

Miksi ihmeessä haluaisin osallistua talkoisiin, joilla matkastani tehdään entistäkin epämukavampi ja kalliimpi? En ymmärrä.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: